Składniki |
Witaminy & Minerały:
|
1 miarka (5g)
|
|
2-5
|
6-9
|
10-13
|
10-13
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witamina A (BetaKaroten)
|
300
|
mcg
|
86%
|
75%
|
50%
|
50%
|
38%
|
Vitamin D3 (vegan)
|
10
|
mcg
|
100%
|
100%
|
100%
|
100%
|
100%
|
Witamin E
|
8
|
mg
|
160%
|
133%
|
114%
|
100%
|
67%
|
Witamin C
|
50
|
mg
|
167%
|
125%
|
100%
|
100%
|
63%
|
Witamin K2
|
50
|
mcg
|
-
|
-
|
-
|
-
|
67%
|
Tiamina (B1)
|
1
|
mg
|
167%
|
111%
|
100%
|
91%
|
91%
|
Ryboflawina (B2)
|
1,2
|
mg
|
171%
|
109%
|
100%
|
92%
|
86%
|
Niacyna (B3)
|
8
|
mg
|
89%
|
67%
|
57%
|
53%
|
50%
|
Kwas pantotenowy (B5)
|
5
|
mg
|
-
|
-
|
-
|
-
|
83%
|
Witamina B6
|
1,1
|
mg
|
157%
|
110%
|
100%
|
92%
|
79%
|
Biotyna (B7)
|
40
|
mcg
|
-
|
-
|
-
|
-
|
80%
|
Kwas foliowy (B9)
|
100
|
mcg
|
125%
|
77%
|
50%
|
50%
|
50%
|
Witamina B12
|
2
|
mcg
|
250%
|
154%
|
100%
|
100%
|
80%
|
Cynk
|
5
|
mg
|
83%
|
71%
|
63%
|
45%
|
50%
|
Jod
|
30
|
mcg
|
33%
|
25%
|
20%
|
20%
|
20%
|
Magnez
|
30
|
mg
|
25%
|
15%
|
11%
|
11%
|
8%
|
Zalecane dzienne spożycie: 2-5 lat, 6-9 lat, 10-13 lat (Nordic Nutrition Zalecenia, NNR 2012).
* Dzienne zalecane spożycie (RDA RL 2008/100 / EU).
Aktywne kultury bakterii - około 20 milionów bakterii
- w tym Bifidobacterium animalis: około 23,0% - w tym Enterococcus faecium: około 23,0% - w tym Lactococcus lactis: około 23,0% - w tym Lactobacillus acidophilus: około 15,0% - w tym Lactobacillus casei: około 8,5% - w tym Lactobacillus salivarius: około 7,5%
Bacillus coagulans: 990 milionów zarodników.
Składniki: Mieszanka owocowo-jagodowa (proszek soku jabłkowego, ekstrakt z jagód goji (Lycium barbarum L), proszek acai (Euterpe oleracea), jagoda w proszku (Vaccinium myrtillus)), barwnik (burak w proszku, siarczan magnezu), regulator kwasowości (kwas cytrynowy) animalis, Enterococcus faecium, Lactococcus lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus salivarius), kwas askorbinowy (C), glukonian cynku, octan D-alfaatokoferylu (E), słodzik (stewiolglikozyd) (D3 wegańskie), jodek potasu (jod), beta-karoten (A), chlorowodorek pirydoksyny (B6), ryboflawina (B2), chlorowodorek tiaminy (B1), kwas pteroilomonoglutaminowy (B9), menakinon-7 (K2), D-biotyna (B7), cyjan (B12). |