Better You Hers 60 kaps.

W magazynie

Better You - HERS (60 kapsułek)

Absolutny VIP pośród naturalnych, w 100% roślinnych suplementów diety każdej świadomej kobiety. Kobiety- ceniącej naturalne piękno, doskonałe zdrowie i równowagę psychiczną.

- +
Opis

Better You - HERS (60kapsułek)

Absolutny VIP pośród naturalnych, w 100% roślinnych suplementów diety każdej świadomej kobiety. Kobiety- ceniącej naturalne piękno, doskonałe zdrowie i równowagę psychiczną.

Co sprawia że produkt HERS stał się bestsellerem na rynku skandynawskim?

Odpowiedź kryje się w niezwykłym doborze składników. W jednej niepozornej kapsułce znajduje się skarbnica witamin, minerałów i składników odżywczych, które sprostają potrzebom nawet najbardziej wymagających kobiet.

Właściwości poszczególnych składników:

  • Surowe kakao - przez obecność dużej ilości flawonoidów i antyoksydantów, które chronią przed niepożądanym działaniem wolnych rodników, ma nieocenione znaczenie w profilaktyce antynowotworowej. Zawiera żelazo, chrom, cynk, a przede wszystkim bardzo dużą ilość magnezu. Przy współczesnym trybie życia kobiety bardzo często cierpią na jego niedobór, zwłaszcza kiedy sięgają po kolejną filiżankę kawy. Spożywanie surowego kakao poprawia ogólne samopoczucie oraz sprzyja koncentracji. Już od starożytności wierzono, że ziarna kakaowca są silnym afrodyzjakiem. Prawdopodobnie swoją moc zawdzięczają teobrominie, która zwiększa wydzielanie serotoniny, zwanej hormonem szczęścia, adrenaliny i noradrenaliny.

  • Sproszkowana maca - maca to roślina korzeniowa pochodząca z Peru. Kobiety peruwiańskie stosują ją przy leczeniu bezpłodności, nieregularnych miesiączkach, problemach w okresie menopauzy oraz przy obniżonym libido. Roślina ta jest źródłem wapnia, magnezu, fosforu, potasu, sodu, żelaza, siarki, cynku, witaminy B1, B2, C, E, co korzystnie wpływa na witalność i wytrzymałość organizmu.

  • Wiśnia - doskonałe źródło witaminy C, niezbędnej przy zachowaniu zdrowej i jędrnej skóry oraz utrzymania prawidłowego poziomu odporności organizmu na infekcje bakteryjno-wirusowe. Witamina ta stymuluje syntezę kolagenu poprawiając elastyczność skóry, spłycając drobne zmarszczki oraz zmniejszając widoczność blizn.

  • Mleczko pszczele - jest bogatym produktem witaminowym. Zawiera kwas pantetotenowy, witaminę PP, B1, B2, B6,B12, C, biotynę i kwas foliowy. Jedną z cenniejszych właściwości mleczka jest stymulacja procesów przemiany materii i odnowy tkanek. Przez wpływ na ośrodkowy układ nerwowy niweluje  uczucie zmęczenia, bezsenność oraz sprzyja ogólnej poprawie samopoczucia.

  • Olej z pierwiosnka - stanowi uzupełnienie diety w kwasy tłuszczowe GLA oraz kwas linolenowy. Leczy stany zapalne, alergię oraz poprawia kondycję skóry.

  • Ekstrakt z brokuła - jest cennym źródłem siarki, żelaza, wapnia i potasu. Dzięki zawartości glutationu uczestniczy w detoksykacji organizmu oraz w procesach antyoksydacyjnych. Poprawia kondycję stawów. Dostarcza żelaza, wapnia, potasu odpowiedzialnych za budowę kości, poziom elektrolitów, funkcje układu nerwowego i wiele innych czynności. Zmniejsza ryzyko zachorowań na nowotwory żołądka.

  • Reservatrol - jest polifenolem i bardzo silnym przeciwutleniaczem, naturalnie występującym w skórce czerwonych winogron, borówek i jagód. Nazywany stróżem  serca, ponieważ zmniejsza napięcie mięśni gładkich naczyń krwionośnych oraz działa antyarytmicznie i przeciwmiażdżycowo. Zakres  oddziaływania polifenoli jest bardzo rozległy, a wpływ na organizm niezwykle dobroczynny. Być może to właśnie w reservatrolu kryje się tajemnica pięknych i szczupłych Francuzek, które raczą się kieliszkiem czerwonego wina na co dzień. l

  • Kurkuma - przyprawa o żółtym zabarwieniu pochodząca z Indii. Wielu chińskich i indyjskich medyków już dawno doceniało jej prozdrowotne właściwości. Dzięki zawartości kurkuminy jest polecana w profilaktyce antynowotworowej. Wspomaga ona działanie taxolu – leku używanego w terapii nowotworu piersi.

  • Witamina D3 - zwana witaminą słoneczną wspomaga układ odpornościowy oraz prawidłowy stan kości, mięśni i zębów poprzez pomoc  w prawidłowym wchłanianiu wapnia i fosforu. Niestety nasza szerokość geograficzna nie pozwala nam na syntezowanie tejże witaminy tylko ze słońca, a w diecie występuje w nieznacznych ilościach. Dlatego też niezbędne jest jej suplementowanie, szczególnie w okresie jesienno-zimowym.

  • Aktywne kultury bakterii -   szczególnie zalecane podczas i po kuracji antybiotykowej. Codzienne    spożywanie sprzyja zasiedleniu się w jelicie pożytecznych bakterii, utrzymujących biologiczną równowagę zdrowej, zrównoważonej flory jelitowej.

Ważne: Proszę pamiętać, jak ważne są zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia. Suplementy diety nie zastąpią pełnowartościowych pokarmów. Przechowywać w suchym miejscu niedostępnym dla dzieci. Najlepiej spożyć przed: Patrz na pokrywce.

Wyprodukowane zgodnie ze standardami HACCP i GMP.


Bibliografa HERS
  • Lutomski J., Maca – żywność energetyzująca czy lek?, „Postępy Fitoterapii” 2001, 2–3, 15–17.
  • Lutomski J., Wpływ środków ziołowych na witalność organizmu, „Postępy Fitoterapii” 2002, 1–2, 6–5.
  • Kania M., Baraniak J., Właściwości lecznicze roślin przyprawowych na przykładzie ostryżu długiego, "Postępy Fitoterapii" 2015, nr 2
  • Mikzińska K., Matławska I., Znaczenie ziół w zaburzeniach seksualnych, „Postępy Fitoterapii” 2007, 1, 13–19.
  • Juliet M. Pullar, Anitra C. Carr, and Margreet C. M. Vissers, „The Roles of Vitamin C in Skin 36 Health”, Nutrients. 2017, 866.
  • Kędzia B., Hołderna E., „Zastosowanie mleczka pszczelego w lecznictwie i profilaktyce”. Cz. I. Pszczelarstwo 1989, Nr 10-11-12, 3; Cz. II. Pszczelarstwo 1990, Nr 1-2-3, 4; Cz. III. Pszczelarstwo 1990, Nr 4, 5; Cz. IV. Pszczelarstwo 1990, Nr 5, 3. 
  • Kopec, A., Piatkowska, E., Leszczynska, T., & Biezanowska-Kopec, R. „Prozdrowotne właściwości resweratrolu. Żywność Nauka Technologia Jakość”, 18(5). 
  • Khayat D., „Prawdziwa dieta Antyrakowa”, Kraków 2012.
  • Coy Johannes F., F. Maren, „Nowa dieta antyrakowa”, 2011. 
  • Herzog, K. Christine, „Dieta antyrakowa – smaczne żywienie w profilaktyce i leczeniu chorób nowotworowych”, 2010.
  • Goel Ajay, „Kurkumina. Odpowiedź natury na raka i inne przewlekłe choroby 13.
  • Szechiński J., „Aktywne postaci witaminy D3 i ich funkcja w leczeniu różnych schorzeń”. Świat Med. i Farm., 2007, 23-29.
Składniki/Dawkowanie
Więcej informacji
Składniki

SKŁAD: (2 kapsułki)

  • Surowe kakao - 220 mg
  • Maca proszek - 220 mg
  • wiśnie - 100 mg
  • Mleczko pszczele - 100 mg
  • GLA (olej z pierwiosnka) - 100 mg
  • Ekstrakt z brokułów - 100 mg
  • Reservatrol - 100 mg
  • Aktywne kultury bakterii - 10 ^ 8 CFU
  • Witamina D (lanolina) - 2000IE (800% DRI)
  • Magnez - 60 mg (16% DRI)
  • Kurkuma - 25 mg kurkumina
Dawkowanie

Propozycja dawkowania: Zażywać 2 kapsułki raz dziennie. Kapsułki należy połykać w całości,popijając szklanką wody. Jeśli chce się uniknąć kapsułki, można jej zawartość wsypać bezpośrednio do wody. 

Wysyłka i dostawa

Wartość zamówienia powyżej 100 zł (dla krajowych zamówień przedpłaconych) wysyłka gratis!

Metoda dostawy

Czas dostawy

Wartość zamówienia poniżej 200 zł
(dla zamówień przedpłaconych)

Dla zamówień
płatnych przy odbiorze

Paczkomaty InPost
do 2 dni roboczych od dnia nadania
10.00 zł
15.00 zł

Kurier inPost
dzień roboczy od dnia nadania
12.00 zł

15.00 zł

Kurier Pocztex 48
do 2 dni roboczych od dnia nadania
12.00 zł

18.00 zł

Przesyłka zagraniczna*
od 5 do 7 dni roboczych od dnia nadania
49.00 zł
-
* Niemcy, Szwecja, Irlandia, Wielka Brytania, Holandia, Belgia, Norwegia, Francja, Finlandia, Czechosłowacja, Słowacja

ODBIÓR OSOBISTY

odbiór natychmiastowy w punkcie Sosnowiec lub Dąbrowa Górnicza

Gratis
Gratis
Opinie 1

Napisz własną recenzję

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać Recenzje. Proszę Zaloguj się lub Załóż konto

Zobacz nasz profil na Instagramie

Sidebar