Produkt dodany do koszyka
Better You Białko roślinne 80-85% wegańskie -1000 g
Następne
Better You D3 4000IU + Olej MCT (90 kaps.)
Poprzedni
Better You Green Boost VEGAN Organic (200g)
89,99 zł
W magazynie
SKU
BY045
Better You Green Boost VEGAN Organic 200g -
Unikalne połączenie najbardziej wartościowychi popularnych warzyw i naturalnych składników odżywczych.
- Zawiera całe 50 mg Q10!
- Idealny podczas codziennych ciężkich treningów.
- Tylko i wyłącznie 100% naturalne składniki suplementu.
- Mieszanka naturalnych składników
Suplement diety zatwierdzony przez wegan!
Better You Green Boost VEGAN Organic 200g
Prawdziwa zielona bomba witaminowa. Unikalne połączenie najbardziej wartościowych i popularnych warzyw i naturalnych składników odżywczych. Szybkie tempo życia, przebywanie w zamkniętych pomieszczeniach, często niepełnowartościowe posiłki wymagają od współczesnej cywilizacji dodatkowych suplementów, które zapewnią dobre zdrowie, piękny wygląd i witalność.
GROON BOOST kryje w sobie dobrodziejstwa szpinaku, lucerny, spiruliny, trawy pszenicznej, jagód ACAI, trawy jęczmiennej, chlorelli, wiśni, ekstrakt z zielonej herbaty i koenzym Q10. Teraz już nie ma wymówek, że brak nam czasu na zakupy w „zieleniaku”, czy robienie sałatek. Wystarczy połączyć z wodą lub mlekiem roślinnym i zdrowotny shake gotowy w kilka sekund.
Właściwości poszczególnych składników:
- Trawa pszeniczna - jej zalety są wprost nieograniczone. Dodaje energii niczym filiżanka kawy, naukowcy twierdzą, że hamuje szkodliwe bakterie, poza tym zawiera ona ponad 90 minerałów (w naszym organizmie jest ich 102). Zwiększa liczbę krwinek czerwonych, pomaga zapobiegać anemii, wrzodom, żylakom i stanom zapalnym. Oprócz działania uzdrawiającego trawa pszeniczna wspomaga procesy odchudzające poprzez usprawnianie metabolizmu.
- Szpinak - prawdziwa bomba witaminowo-mineralna dla naszego organizmu. Obfituje w witaminę K, wapń, żelazo, magnez i mangan. Warta podkreślenia jest proporcja wapnia do fosforu, która wpływa bardzo pozytywnie na układ szkieletowy. Poza tym szpinak zawiera kwas foliowy, niezbędny kobietom w ciąży oraz beta-karoten, który ma znaczenie w profilaktyce chorób nowotworowych.Godne uwagi są: zeaksantyna oraz luteina-dwa najważniejsze karotenoidy, wspomagające funkcje wzroku.
- Acai (proszek) - ciemnoczerwone jagody pochodzące z palmy acai, która występuje w Ameryce Łacińskiej i Południowej. Określane mianem „superfoods” ze względu na silne właściwości antyoksydacyjne. Ponadto posiada niski indeks glikemiczny, hamuje apetyt, wzmacnia odporność oraz przyspiesza metabolizm. Zawiera dużą ilość, zdrowych, nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 i 9 oraz witamin: A, C, E, D, B1, B2, B3 jak również białko roślinne, błonnik, potas, fosfor, żelazo i wapń. Ta „superżywność” doceniana jest wśród sportowców, gdyż przez zawartość białka i przeciwutleniaczy jest pomocna w regeneracji potreningowej.
- Spirulina - ta zielono-niebieska alga określana statusem „superfoods”. Bogata w białko (zawierające komplet aminokwasów), węglowodany, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy: A, B1, B2, B3, B6, B7, B9, C, E, minerały: żelazo, potas, cynk, fosfor, magnez, sód oraz fitoskładniki: chlorofil, zeaksantynę i luteinę. Badania naukowe potwierdzają, że spirulina może zapobiegać powstawaniu miażdżycy i wystąpieniu udaru mózgu. Fikocyjanina posiada właściwości obniżające wysokie ciśnienie krwi. Naukowcy potwierdzają, że alga ta pomaga obniżyć cholesterol we krwi, przyspieszyć utratę masy ciała oraz obniżyć poziom glukozy we krwi.
- Jęczmień - naukowiec Dr. Yoshihide Hagiwara odkrył, że młody jęczmień jest świetnym sposobem na kompletną regenerację dla naszego organizmu. Jego badania dowiodły, że cudowne walory trawy jęczmiennej wynikają z połączenia wielu składników odżywczych i unikalnych enzymów trawiennych. Podstawowe składniki jęczmienia to białka, witaminy i minerały. Białko jęczmienne posiada 18 z 22 aminokwasów, w tym wszystkie osiem niezbędnych aminokwasów, których organizm nie może sam wytworzyć. Trawa jęczmienna dostarcza nam dwa razy więcej wapnia, 30 razy więcej witamin z grupy B niż mleko, ważną dla wegetarian witaminę B12, równie dużo prowitaminy A, siedem razy więcej witaminy C w porównaniu do pomarańczy, pięć razy więcej żelaza niż szpinak oraz duże ilości ważnych składników mineralnych, takich jak magnez, potas, miedź i cynk.
- Lucerna siewna - ma właściwości lecznicze dzięki zawartości białek, aminokwasów, związków mineralnych, witamin (K, C, A, E, B), luteiny, garbników, flawonoidów oraz chlorofilu. Działa na organizm wzmacniająco, oczyszczająco. Łagodzi stany zapalne, pomaga w leczeniu niestrawności, działa moczopędnie, odżywczo na skórę, spowalnia procesy starzenia.
- Ekstrakt z zielonej herbaty - zielona herbata największą popularność zdobyła jako środek na odchudzanie i oczyszczenie organizmu z toksyn.Pomaga osobom otyłym w zmniejszeniu masy ciała, katechiny zawarte w zielonej herbacie mają działanie antyoksydacyjne. Badania wskazują zmniejszoną zachorowalność osób spożywających ekstrakt z zielonej herbaty na nowotwory układu pokarmowego.
- Wiśnia - doskonałe źródło witaminy C, niezbędnej przy zachowaniu zdrowej i jędrnej skóry oraz utrzymania prawidłowego poziomu odporności organizmu na infekcje bakteryjno-wirusowe. Witamina ta stymuluje syntezę kolagenu poprawiając elastyczność skóry, spłycając drobne zmarszczki oraz zmniejszając widoczność blizn.
- Chlorella - słodkowodna alga bogata w całą gamę składników odżywczych. Prócz witamin C, E, A, witamin grupy B, stanowi cenne źródło żelaza oraz aminokwasów rozgałęzionych BCAA. Ma działanie odżywiające, oczyszczające organizm, wspomaga naturalną odporność organizmu. Działa zbawiennie na układ trawienny wspomagając wzrost flory bakteryjnej. Wpływa korzystnie na proces powstawania czerwonych krwinek. Dzięki pomocy w neutralizowaniu działania wolnych rodników zapobiega procesowi przedwczesnego starzenia się organizmu.Chlorella zawiera tryptofan, z którego produkowana jest serotonina-zwana „hormonem szczęścia”.
- Koenzym Q10 - to substancja, która jest niezbędna do funkcjonowania wszystkich komórek. Chroni przed negatywnym wpływem wolnych rodników. Posiada zdolności naprawcze, przeciwdziała powstawaniu złogów cholesterolu w tętnicach. Nasz organizm wytwarza pewną ilość koenzymu, ale produkcja maleje po 35. roku życia. Niedobory powstają też u osób intensywnie trenujących sport, pracujących fizycznie, żyjących w zanieczyszczonym środowisku.
Uwaga: Suplementy diety nie zastępują zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki. Nie zaleca się kobietom w ciąży, w okresie laktacji lub podczas przyjmowania leków. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, dobrze zamknięte i niedostępne dla dzieci.
Suplementy diety firmy BetterYou posiadają certyfikaty wegańskie lub wegetariańskie. Wyprodukowane zgodnie ze standardami europejskimi.
BIBLIOGRAFIA - GREEN BOOST
-
Gore R. D., Palaskar S. J., Bartake A. R. i in., Wheatgrass: Green Blood ‘can Help to Fight Cancer, „Journal of Clinical and Diagnostic Research for doctors”, 11 (6), 2017.
-
Beydokthi S. S., Sendker J., Brandt S. i in, Traditionally used medicinal plants against uncomplicated urinary tract infections: Hexadecyl coumaric acid ester from the rhizomes of Agropyron repens (L.) P. Beauv. with antiadhesive activity against uropathogenic E. coli, „Fitoterapia”, 117, 2017, 22-27.
-
Grotto D., 101 produktów dla zdrowia i życia, peł. Olejnik D., wyd. Vesper, Poznań 2010Acute Effects of a Spinach Extract Rich in Thylakoids on Satiety: A Randomized Controlled Crossover Trial,
-
Carpentier S, Knaus M, Suh M. (2009) Associations between lutein, zeaxanthin, and age-related macular degeneration: an overview. Crit Rev Food Sci Nutr. 49(4):313-26.
-
Edenharder R, Keller G, Platt KL, Unger KK. Isolation and characterization of structurally novel antimutagenic flavonoids from spinach (Spinacia oleracea). (2001) J Agric Food Chem. 49(6):2767-73.
-
Nyska, A., Suttie, A., Bakshi, S., i inni. (2003) Slowing tumorigenic progression in TRAMP mice and prostatic carcinoma cell lines using natural antioxidant from spinach, NAO—a comparative study of three antioxidants. Toxicol. Pathol. 31:1-13.
-
Taghizadeh, M., Farzin, N., Taheri, S., Mahlouji, M., Akbari, H., Karamali, F., & Asemi, Z. (2017). The Effect of Dietary Supplements Containing Green Tea, Capsaicin and Ginger Extracts on Weight Loss and Metabolic Profiles in Overweight Women: A Randomized Double-Blind Placebo-Controlled Clinical Trial. Annals of Nutrition and Metabolism, 70(4), 277-285.
-
Oz, H. S. (2017). Chronic Inflammatory Diseases and Green Tea Polyphenols. Nutrients, 9(6), 561.
-
Oz, H. S., McClain, C. J., Nagasawa, H. T., Ray, M. B., de Villiers, W. J., & Chen, T. S. (2005). Diverse antioxidants protect against acetaminophen hepatotoxicity. Journal of biochemical and molecular toxicology, 18(6), 361-368.
-
Blot, W. J., Chow, W. H., & McLaughlin, J. K. (1996). Tea and cancer: a review of the epidemiological evidence. European journal of cancer prevention: the official journal of the European Cancer Prevention Organisation (ECP), 5(6), 425-438.
-
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21486000, Inhibitory effect of acaí (Euterpe oleracea Mart.) pulp on IgE-mediated mast cell activation, Sept. 2012
-
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22961050, Inhibition of Mouse Urinary Bladder Carcinogenesis by Acai Fruit (Euterpe oleraceae Martius) Intake, Sept. 2012
-
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21569436, Effects of Açai (Euterpe oleracea Mart.) berry preparation on metabolic parameters in a healthy overweight population: a pilot study, Sept. 2012
-
https://www.reuters.com/article/us-high-protein-idUSTRE4AN55820081124?feedType=RSS&feedName=healthNewshttps://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/07315724.2014.1003999
-
http://www.naturmeds.info/the-truth-about-acai-berry-and-weight-loss.html
-
http://www.vitalitas-magazin.hu/fuveszkert/acai-bogyo-az-antioxidans-bomba
-
https://www.livestrong.com/article/92539-wheatgrass-nutrition/https://www.zdrowie.tvn.pl/a/szpinak-wartosci-odzywcze-wlasciwosci-i-zastosowanie
-
https://behealthy.today/alfalfa-plant-everything-need-know-superfood/
-
https://www.naturalfoodseries.com/13-health-benefits-alfalfa-sprouts/
-
https://zdrowie360.com/suplementy-diety/egcg-ekstrakt-z-zielonej-herbaty/
-
https://www.spirulina.pl/algi/chlorella-algi/chlorella-i-jej-zalety.html
Rekomendacje dostarcza Ceneo.pl
Składniki |
* RWS - referencyjna wartość spożycia Wartości referencyjne dziennego spożycia (RWS) stanowiące odniesienie w obliczaniu %RWS dla określonej ilości produktu są podane w Załączniku XIII do Rozporządzenia nr 1169/2011 w Części B: |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Dawkowanie | Weź 1 porcję dziennie. Wymieszaj 2 miarki (około 5 g) w szklance wody, dowolnym soku, koktajlu proteinowym lub w ulubionej smothie. |
Napisz własną recenzję