SKŁADNIKI:

3 dojrzałe banany, tłuczone ziemniaki
1,2 ml płatków owsianych
1,2 dl mąki ryżowej
2 łyżki syropu klonowego
1,2 ml mleka migdałowego
1,2 dl stopionego oleju kokosowego (stopiony w kąpieli wodnej)
5 miarek Better You 85% groch i owies (smak czekoladowy)
0,8 dl kakao w proszku
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki proszku waniliowego
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki soli himalajskiej
90 g gorzkiej czekolady, posiekanej

Kruszymy:

5 łyżek płatków owsianych
3 łyżki stopionego oleju kokosowego (stopione w kąpieli wodnej)
1 łyżka stołowa kakao w proszku
1 łyżeczka syropu z agawy

Postępować w następujący sposób:

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Wymieszaj banana, syrop klonowy, mleko migdałowe i olej kokosowy. Zmieszać proszek waniliowy, sodę, cynamon, sól,białko z grochu i owies, kakao i wymieszaj z ciastem. Dosypuj po trochę mąki i wymieszaj. Gdy cała mąka jest w środku, wymieszaj czekoladę używając łyżki. Rozłóż ciasto do 12 form. Wymieszaj płatki owsa z dodatkami w małej miseczce i ułóż na babeczkach. Piec w piekarniku przez około 25-28 minut.