0%

SKŁADNIKI:

3 dl ciecierzyca
1 dl wiórki kokosa
4-6 sztuk daktyli oraz orzechów nerkowca
1 łyżeczka masła orzechowego
1 miarka białka z grochu i owsa od Better You
1 / 2-1 dl owsianka
1-2 łyżeczki oleju kokosowego
Trochę proszku waniliowy
Trochę cynamonu
Maliny lub jagody

Postępować w następujący sposób:

Zacznij od wymieszania ciecierzycy, płatków owsianych, orzechów nerkowca i daktyli. Dodaj pozostałe składniki i wszystko wymieszaj, aby były ładne i równe. Zwykle obserwuję ciasto, jakie jest i jak się zachowuje. Czasami trzeba dodać więcej płatków owsianych, a czasem bardziej płynnych składników, takich jak olej kokosowy. Po prostu spróbuj.

Gdy ciasto jest gotowe, uformuj je w małe kulki i spłaszcz je na blasze do pieczenia na talerzu. Zrobić mały otwór w środku ciasta gdzie jagody będą pasowały przed pieczeniem. Ostatnim razem, kiedy zrobiłem te ciasteczka miałem dżem w środku, a jeśli chcesz to zrobić w ten sposób.

Do dżemu użyłem pół paczki mrożonych malin, które podgrzewałem. Następnie dodałem około 2-3 łyżek nasion i pomieszałem. Pozostawić na około 40 minut, zanim opuścimy dżem na ciastach.

Ciasta pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 175 stopni.